Tuesday, July 20, 2010

Παιδί, ιντερνέτ και η Τζέσι



πριν λίγο καιρό στην Αμερικη δημιουργήθηκε ένα θέμα... ενα εντεκάχρονο κοριτσάκι, το οποίο προφανώς πειράχτηκε με τις κακίες που τις έγραφαν, άρχισε να λεει- προφανώς αυτα που της είπαν οι δικοί της-, οτι την ζηλέυουν γιατί ειναι όμορφη, έξυπνη και τέλεια.
Χαζομάρες και παιχνιδια ενός κοριτσίου όπως κάναμε όλες μπροστά στον καθρέφτη με τις Barbie μας κάποτε.
Μόνο που οι Barbie δεν σου απαντούν, ακόμα και όταν επαναλαμβάνεις φράσεις που άκουσες, όπως suck a dick.

To Θέμα άρχισε να ξεφεύγει όταν βρήκαν τα προσωπικά της στοιχεία, τηλέφωνο, διεύθυνση και τα λοιπά και ο μπαμπάς της εμφανίστηκε στο επόμενο κλιπάκι.
Εκεί φάνηκε η άγνοια και η βλακεία και γιατί το κοριτσάκι ένιωσε την ανάγκη να υπογραμμίσει το πόσο ανώτερη ήταν. Πες πες, όλο και κάποιον θα έπειθε, πιθανών και κυρίως τον εαυτό της.
Το απίθανο ήταν οτι οι γονείς, αντί να την αφήσουν να πάρει το μάθημά της ή να της σταματήσουν την πρόσβαση στο ίντερνετ, συμμέτειχαν στο "δράμα", προς τέρψη όλων των έφηβων πιτσιρικάδων που βρήκαν στην μικρή εύκολο θύμα.





Τι βλεπουμε εδώ;
Ενανα πατέρα που φοβάται για το παιδί του; 'Εναν πατέρα-όσο ανίδεος από τεχνολογία και να είναι-που προσπαθεί να προστατέψει; Οκ
Πού εχεις έλεγχο, πατέρα; Στυον έξω κόσμο ή στο παιδί σου; Τι μύνημα του περνας του παιδιού σου αυτή τη στιγμή;
Η εικόνα αυτή με ενόχλησε.

Φαντάστηκα το δικό μου παιδί να λέει βλακείες, να βρίσκουν το τηλέφωνό της και να την απειλούν ή να την κοροϊδευουν. Ενα παιδί θα κάνει λάθη, θα κάνει βλακείες, και ειναι αποδεδειγμένο οτι και μεγαλύτερα παιδιά από αυτό εδώ, έχουν κάνει χειρότερα. Φωτογρφήσεις με εσώρουχα, βιντεάκια, ό,τι τους έδωσε -στα μάτια τους- καποια αξία.
Το θέμα είναι πως αφήνεις την ελευθερία να κάνουν τα λάθη τους σε ελεγχόμενο περιβάλλον.
Να απαγορεψεις το ίντερνετ είναι ουτοπία.

Να αφήνεις όμως το παιδί να μπαίνει στο διαδύκτιο ενω ο ίδιος δεν έχεις ιδέα πώς λειτουργεί...

Το θέμα πήρε διαστάσεις, ανακατεύτηκε η αστυνομία μετά από απειλές που δέχτηκε η αστυνομία, γενικά έγινε της πόπης.
Και φυσικά γέμισε το διαδύκτιο παρωδίες και σχόλια.
Φράσεις όπως Ya dun goofed, consequences will never be the same και cyberpolice, Ι backtraced it...έκαναν τον γύρο του κόσμου και έδωσαν τροφή και έμπνευση να γίνουν πολλά πολλά...ΠΟΛΛΑ βιντεακια.




No comments: